Peltenburg - Marketing voor de advocatuur

Peltenburg

Marketing voor de advocatuur

Inspiratie

Guerilla marketing in de advocatuur

Houthoff Buruma vs Abeln

Op het Rembrandtsplein in Amsterdam vochten in 2008 advocatenkantoor Houthoff Buruma en Abeln advocaten om de aandacht van een cum laude afgestudeerde rechtenstudent.

Toen high potential Chiraz Muradin zijn rechtenstudie met Cum laude had afgesloten stonden de recruiters van advocatenkantoren natuurlijk in de rij om hem aan te nemen. Om zijn aandacht te trekken had Houthoff Buruma een ludieke marketing actie bedacht: Zij hingen boven discotheek Cooldown op het Rembrandtplein in Amsterdam een groot billboard op met het verzoek aan Muradinom contact op te nemen met Hester Swane, de recruiter van Houthoff.

Maar vrij snel daarna kreeg Houthoff van Abeln advocaten een koekje van eigen deeg. Op het grootste LED-bord van Europa (boven discotheek de Escape, ook aan het Rembrandtplein) kwam de boodschap: "Sorry Hester, Chiraz werkt al bij ons". Een prachtige actie van Abeln. Vooral sterk was dat ze hun eigen merk opkrikten door gebruik te maken van het personal brand van Muradin. Want met het ophangen van het reclamebord had Houthoff van in een klap van Muradin een personal brand gemaakt.

Pikant detail echter was dat Chiraz nog helemaal niet had getekend bij Abeln. Hij werkte daar slechts als stagiair en paralegal. Houthoff was dan ook not amused met de actie van Abeln. Het gerucht ging zelfs dat er door Houthoff met rechtsmaatregelen gedreigd zou zijn. Muradin melde zelf echter: "Ik geniet van alle aandacht maar laten we vooral bescheiden blijven. Het betreft een reclamecampagne tussen twee zeer creatieve advocatenkantoren en ik pluk daar de vruchten van!"

Uiteindelijk was de hele affaire goed voor de naamsbekendheid van beide kantoren. En natuurlijk voor Muradin, die uiteindelijk naar De Brauw Blackstone Westbroek is gegaan. Waar twee honden vechten om een been...

Bron

Originele publicatie: Merijn Mulder op peltenburg.eu - 20 August 2010