Peltenburg - Marketing voor de advocatuur

Peltenburg

Marketing voor de advocatuur

Alan Siegel:

Let's simplify legal jargon!

Alan Siegel: Let's simplify legal jargon!

Transscriptie 

We hebben dus beleidsmensen, openbare ambtenaren die de pedalen kwijt zijn. Ze schrijven wetten die onbegrijpelijk zijn. En wat uit deze wetten zal voortvloeien zijn misschien wel 40.000 pagina's regelgeving, algehele complexiteit, met een dramatisch negatieve impact op ons leven. Als je een veteraan bent die terugkomt uit Irak of Vietnam moet je door een berg papierwerk om je uitkering te krijgen. Als je probeert om een kleine bedrijfslening te krijgen moet je door een berg papierwerk. 

 Wat gaan we eraan doen? Ik definieer eenvoud als een middel om te komen tot helderheid, transparantie en empathie, om menselijkheid in te bouwen in communicatie. Ik ben al 30 jaar aan het vereenvoudigen. Ik kom uit de wereld van reclame en ontwerp. Mijn doel is jullie mensen te begrijpen, hoe jullie omgaan met de overheid om jullie uitkering te krijgen, hoe jullie omgaan met bedrijven om te beslissen met wie jullie zaken doen, hoe jullie merken zien. 

 Dus, heel snel, toen President Obama zei: "Ik zie niet waarom we geen consumentenkredietovereenkomst van één bladzijde in gewoon Engels zouden kunnen hebben." Toen heb ik mijzelf in een kamer opgesloten, heb ik de inhoud uitgezocht, het document geordend en in gewoon Engels geschreven. Ik heb dit laten controleren door de beste twee consumentenkredietjuristen van het land. Dit is echt. Toen ging ik één stap verder en zei: "Waarom moeten we vasthouden aan die onverteerbare juristen en het bij een papieren document houden? Laten we online gaan". 

En sommige mensen hebben misschien hulp nodig bij het rekenen. In samenwerking met Harvard Business School zal je dit voorbeeld zien als je het over minimumbetalingen hebt. Als je 62 dollar aan een maaltijd hebt uitgegeven, hoe langer je erover doet om die lening af te betalen, zie je, over een periode waarin je minimumbetalingen doet wordt dat 99 dollar en 17 cent. Wat denk je ervan? Denk je dat je bank dat aan mensen zal tonen? Maar het zal werken. Het werkt beter dan gewoon hulp bij het rekenen. En wat met termen als "over de limiet"? Misschien iets heimelijks. Definieer het in zijn context. Zeg mensen wat het betekent. 

Als je het in gewoon Engels zet dwing je de instelling bijna om de mensen een manier, een ontsnappingsroute te geven zodat ze zichzelf niet in gevaar brengen. Gewoon Engels gaat over het wijzigen van de inhoud. En één van de dingen waar ik het meest trots op ben is dit contract voor IBM. Het is een rooster, het is een kalender. Op die en die dag heeft IBM verantwoordelijkheden, heb jij verantwoordelijkheden. Heeft een warme ontvangst gekregen in het bedrijfsleven. 

En er is vandaag goed nieuws om over te berichten. Elk jaar krijgt één op de 10 belastingbetalers een bericht van de belastingautoriteiten. 200 miljoen brieven gaan de deur uit. Toen ik door deze typische brief ging die ze gebruikten heb ik hem in mijn lab van de eenvoud getest. Het is tamelijk onverstaanbaar. Alle rode delen van het document zijn niet verstaanbaar. We hebben meer dan 1.000 brieven van de belastingautoriteiten die 70 procent van hun verrichtingen bestrijken omgezet naar gewoon Engels. Ze zijn in het laboratorium uitgetest. Als ik hem in mijn lab test toont deze warmtegrafiek dat alles verstaanbaar is. En de belastingautoriteiten hebben het programma ingevoerd. 

Er zijn een paar dingen die op dit moment aan de gang zijn waar ik jullie aandacht voor wil vragen. Er is vandaag veel discussie over een bureau voor de financiële bescherming van de consument, en over hoe je eenvoud kunt opleggen. We zien al die complexiteit. Het is een taak voor ons, en voor deze organisatie, geloof ik, om helderheid, transparantie en empathie tot nationale prioriteit te maken. Onder geen beding moeten we de overheid toestaan om te communiceren zoals ze communiceert. Onder geen beding moeten we zaken doen met bedrijven die contracten hanteren met heimelijke bepalingen die onbegrijpelijk zijn. 

Dus hoe gaan we de wereld veranderen? Door helderheid, transparantie en eenvoud tot een nationale prioriteit te maken. Ik dank u.