Peltenburg - Marketing voor de advocatuur

Peltenburg

Marketing voor de advocatuur

Facebook zet haar integriteitsbeleid door

Aantal fake facebook-accounts daalt flink

Facebook

Facebook is flink bezig fake-accounts van het sociale netwerk te verwijderen. Dit valt af te leiden uit de daling van het aantal 'likes' die populaire pagina's verliezen.

Eind augustus kondigde Facebook al maatregelen aan om fake-accounts tegen te gaan. Op het sociale netwerk is het alleen toegestaan je eigen naam te gebruiken. Je voordoen als iemand anders of een ander bedrijf is verboden en ook is maar één account per bedrijf of persoon toegestaan.

Facebook voegt nu de daad bij het woord, gezien de extreme daling van de likes op een aantal populaire pagina's. Het sociale netwerk verwijdert massaal illegaal verkregen likes en nepaccounts. De pagina van Texas HoldEm Poker leverde in één dag 96,317 'likes' in, tegenover een stijging van 54,327 'likes' over een week.

Andere pagina's die extreem daalden zijn de pagina's van rapper Eminem en zangeres Rihanna.

Facebook gaf begin augustus een verklaring af waarin ze het aantal dubbele accounts (mensen die meerdere Facebook accounts hebben) of nep-accounts (Facebook accounts van mensen die niet bestaan) schatten tussen de 42.25 en 50.70 miljoen, ongeveer 5 a 6 procent van het totale aantal accounts. Veel van dit soort accounts bestaan enkel om bedrijven hoger te laten scoren qua 'likes'. Ook oplichters maken veel gebruik van deze nep-accounts om zo persoonlijke en gevoelige informatie te verkrijgen van slecht oplettende Facebook-gebruikers.

Bron

Originele publicatie: Peter Guldenpfennig op winmagpro.nl - 27 September 2012